Lysdesign

Min teater karriere startede i efteråret 1990 på den, nu lukkede, ‘Højskole for Teater og Musik’ på Ærø, på teaterlinjen.

Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke duede til at stå på en scene og sige replikker. Til gengæld opdagede jeg en ny teknisk og kreativ side af mig selv. Det endte med at jeg fik ansvar for lyset og sceneopbygning samt transport, under turneen til tre andre Højskoler. Jeg nåede at bygge 3 scenografier, blandt andet i samarbejde med Jan Fogt.

To år efter fik jeg kontakt til ‘Højskolen i Svendborg’, hvor jeg fik mulighed til at skrive et kursusforløb for et år. Jeg fandt en lærer i lys og scenografi (Karl Knudsen) og lavede et stort julestykke i Langå, turne med Lars Lilholt, lys til en forestilling på teater ‘Får 302’ i København, en måneds lyspraktik i DR’s TV-Byen samt tre mindre og to større opsætninger i skolens regi i samarbejde med Lars Illum. Derudover sørgede jeg for evaluering af mit forløb.

Siden da har jeg løbende været involveret i større og mindre opsætninger, lokale eller private arrangementer. Også musik-, dans- og modeopvisninger har jeg erfaring med. I et antal af forestillinger var der live musik og sang.

Billeder fra ‘Troldtøjet’ (2009)
     

Siden 2007 er jeg fast lysdesigner hos Haslev Festspil. Her er det opsætninger af ‘Gøngehøvdingen’, Troldtøjet’ og ‘Aladdin’ under instruktion af Niels ‘Vandrefalk’ Andersen som har stået på programmet.
I efterår 2013 bliver det en fornyet udgave af Holger Drachmanns ‘Der Var Engang’. Og ikke kun manuskriptet er fornyet, da der samtidig spilles et nyt sted hen (Haslev Hallerne i stedet for Ridehuset på Gisselfeld) under en ny instruktør (Steffan Sommersted).
De sidste fem år har jeg desuden været medlem af festspillets bestyrelse.

I 2006 vikarierede jeg som instruktør for den lokale teatergruppe og instruerede ‘Svigermor på Tilbud’

Billeder fra ‘Aladdin’ (2011)