Konservering

Naturhistorisk konservering

Som naturhistorisk konservator beskæftiger jeg mig med konservering af dyr, planter og fossiler.
Desuden er jeg blevet undervist i formidling og naturbevaring samt i fag som botanik, zoologi, geologi og kemi, som bruges til understøttelse i undervisningen i naturhistorisk konservering (et fuld oversigt over alle kurser findes under punktet CV).
En stor del af uddannelses kurser foregår i felten og i forbindelse med naturhistoriske og medicinske museer.

Som naturhistorisk (eller zoologisk) konservator bruger jeg adskillige konserverings-teknikker. Valg en af følgende links for mere info og fotogallerier:

Taxidermi
Frysetørring
Afstøbning og kopiering
Garvning
Vådpræparering
Macerering
Indstøbning
Plastinering

Konservatorskolen bliver der uddannet fem forskellige typer konservatorer. Der uddannes i tre grader: bachelor, kandidat og PhD. De fire andre linjer er:

Kunst
Konservatorer på kunstlinjen beskæftiger sig med bevaring af maleri på træ, lærred og andre bærende underlag samt dekorationsteknikker i forbindelse med bygningsinteriør.

Monumental
På linjen for monumentalkunst beskæftiger de sig med bevaring af fx metal- og stenskulpturer, kalk- og andre vægmalerier samt bygningsoverflader som mosaik og farvepuds.

Grafisk
På Konservatorskolens grafiske linje arbejdes med bevaring af papir som fx håndskrifter, tryk og kunst på papir, men der arbejdes også med materialer som læder, pergament, bogbind, foto, film samt lyd- og databærende medier.

Kulturhistorisk
En kulturhistoriske konservator arbejder med bevaring af forarbejdede genstand af arkæologisk eller historisk oprindelse. Materialerne er typisk metaller, glas, keramik, tekstiler, skind, læder, knogler, tænder og rav.